PÍSEŇ OHNĚ A LEDU

12.05.2017 15:05

Každý rok podnikáme různé klubové akce mimo opevnění naší základny na dobyvatelské výpravy. V letošním roce jsme nejprve uspořádali posezení u pořádného ohně – zima se neblíží, zima neodchází a tuto akci jsme nazvali: „Jak rychlý postřeh má předseda“. Pro neúčastníky akce malé vysvětlení – předseda nikdy nezapaloval pomocí benzínu (to je pro amatéry) a letos bohužel při pohledu na velice hladové a zmrzlé slavisty (oslavující noc příchodu jara) porušil své pravidlo a použil benzínu. No bylo to rychlé a kštici má stále dlouhou:). Oslava pálení čarodějnic se i letos velice povedla, pálili jsme 2, přišlo mnoho nových tvářích a u ohně jsme se hezky zahřáli. Někteří i před, když pomohli na brigádě.

Když jsme byli hezky rozehřátí, tak jsme domluvili uskutečnění druhé akce, a to byl výstup na Sněžku – kdopa ví co je to za horu? No…:)

Tato akce, kdy nás mělo být opravdu pár, protože, kdo by dobrovolně lezl na kopec a k tomu u nás nejvyšší a ještě si tam zahrál badminton, že. No zjistili jsme, že nás je hodně, kdo má rád zajímavé výzvy a vyrazilo nás 18 a v základním táboře nás bylo 20. Den 7.5.2017 bylo magické datum, kdy jsme se rozhodli pokořit vrchol hory a šli jsme do toho. Hora nám ukázala, že se jen tak nedá. Již v základním táboře zůstala skupinka těch, co vyrazili dobývat okolní statky a především ty, které oplývají hojností chmele a zabrali tedy Trautumberkovo panství. Další část skupiny odpadl v prvním výškovém táboře a již jsme je neviděli. Ti nejvěrnější si rozdělili náklad a vyrazili směr vrchol. Cesta to nebyla jednoduchá, v plné kráse jsme zažili sílu našich hor, kdy sníh a déšť a vítr bičoval naší výpravu. Ale my se nedali, po nezapomenutelném výstupu jsme všichni vystoupali na vrchol, dali si teplé tééé, zahráli si na nejvyšším bodu ČR, se slzami štěstí, že jsme nezmrzli se poplácali po ramenou a následovali volání z údolí naší Janči – já chci domu. Byl to jeden z nej společných výletů co jsme zažili, úžasné ubytování – díky Miruško za zajištění, super 2 dny procházek – jsem rád, že jsem Ti tu funkci organizátora nechal Pavliku, zjištění, že svěřenci poslechnou, když zahlásíte, že se jde spát – díky Jiří, že jsi jim ukázal do kterých pokojů patří:).

Nebojte, že o tento jedineční zážitek přijdete, měli jsme sebou kameramana a všichni jsme dost zvědavi co točil, protože hláška Oldo točíš končila často odpovědí ne:).

Brzy mě zase napadne něco, kde budeme moc hrát badminton:) a vyrazíme do světa a vy se budete mít nač těšit.

autor: Dan

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno