POZDRAV Z MČR

13.02.2023 07:26

První únorový víkend se tři kladenští hráči, Michal Morávek, Jan Altera a Malvína Skrčená, vydali do Českých Budějovic na největší turnaj roku 2023 a to Mistrovství České republiky. Týden před MČR bojovali o postup v Benátkách nad Jizerou, Michal s Honzou ovládli mužský debl a Malvínka společně s Karolínou Kalkušovou z Benátek zas ten debl ženský. Všichni tři měli šanci postoupit i v jiných disciplínách, ale bohužel se jim nezadařilo ve finálových bitvách.

Mistrovství odstartovalo klasiky v pátek, začínalo se mixy a poté následovaly dvouhry, a tak měli kladenští hráči mnoho času na přípravu. Pro Michala to byl po dlouhé pauze první velký turnaj a pro Honzu s Malvínkou to bylo dokonce první mistrovství v kategorii pro dospělé, takže stres před zápasy byl znát. Nejdřív na kurt nastoupili Michal s Honzou, kterým první kolo nachystalo mistry republiky v kategorii U17 Adama Burgeta a Ondřeje Šolara. První set byl ze strany Michala s Honzou trochu nervózní, a tak si ho připsala dvojice z Pardubic. Naši kluci se ale zvládli zkoncentrovat a s menší změnou v taktice zápas otočit a postoupit tak do druhého kola. Tam na ně již čekala nasazená dvojice Ehm/Skála. Kluci do zápasu opět vkročili s nervózním tempem, po chvíli se dokázali ale dostat do hry a po 3 zvrácených setballech získali první set. Bohužel v dalších dvou setech měli více štěstí v koncovkách soupeři a kluci tak do čtvrtfinále nepostoupili.

Pardubický soupeř čekal v deblu i na holky, těm los nachystal hned dvě bronzové medailistky ze smíšené čtyrhry, Pavlínu Krpatovou a Ivanu Treperovou. I přes to, že jsou obě soupeřky mnohem starší a zkušenější, dokázaly holky zahrát krásný zápas, ve kterém se praly do posledního bodu, i tak to ale na protější dvojici nestačilo a v těsných koncovkách Malvínka s Kájou prohrávají.

Mistrovství bylo pro všechny hezkým startem do roku 2023, ve kterém jistě uvidíme od kladenských hráčů super výsledky. Děkujeme hlavně značce Victor za podporu a vybavení a D. Skrčenému za badmintonovou přípravu.

autor: Miki M.

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno