POZVÁNKA NOVÝCH PLAVČÍKŮ

22.04.2015 19:50

Zdravím všechny klubové i neklubové vodáky, kteří se přihlásili na naši akci BaC NA VODĚ, aneb TITANIK III.

Jak jsem slíbil, tak činím a předkládám všem natěšeným vodomilům dávku dalších informací, na které již netrpělivě čekáte. Letošní účast bude podobná loňské a v uvedeném termínu pro registraci  stihlo poslat své přihlášky 9 klubových a 4 mimo klubové posádky.

Tímto všem přihlášeným děkuji , že pochopili nutnost časné registrace z důvodu složitosti co se týká zajištění logistické stránky celé akce. Také upozorňuji, že odhlášení není možné !

Berounka není holubník a narozeniny babičky, pouť, kino ba ani špatné počasí nejsou důvodem pro zrušení přihlášky. Jedinou omluvou jsou zdravotní důvody a ty musí být potvrzeny Česílkovým praktickým lékařem – Mudr.DRndr.Pudr.Doc. doktorem BOLÍ TO !

Celá akce vypukne přesně v 15.00 hod v pátek 12.6.

Základní tábor pro spaní, vaření, opravu lodí,dělání kravin a oživování poloutopených vodáků

bude zbudován v areálu kempu Kobylka – Liblín ( 103,5 km ). Pro ty co s námi již Berounku sjížděli – je to místo odkud jsme v minulých dvou ročnících v sobotu zahajovali plavbu.

Po příjezdu na místo děti vykopou latrínu (společnou), muži postaví vigvamy (oddělené) a uloví jídlo na tři dny pro celou skupinu. Ženy mezitím připraví pokrmy a připraví věci na následující den. Jiným způsobem řečeno – dorazte  kdy chcete ( každý dle svých možností dle práce, školy) však čím dříve, tím lépe. Postavíme stany, opečeme vuřty nebo ogrilujeme maso ( každý své ) a posedíme se sklenicí lahodného zlatavého moku. Večer bude bojová porada na následující den.

V sobotu budeme vyrážet nejpravděpodobněji, dle stavu vody od Dolanského mostu ( 124,6 km ). Návrat do základního tábora bude v odpoledních hodinách ,aby jsme narozdíl od minulého roku stihli zahrát nějaké hry ( fotbal , baseball apod. ). Večer opět sezení u ohně, či svíčky u stanu ( kytara ?? )  a porada na neděli.

V neděli rozcvička, sbalení tábora, snídaně a závěrečný úsek Berounky (13 – 20 km) dle vody.

Novinkou letošního ročníku je také účast dvou plavčíků Sida a Sisi aneb SaS. Jedná se o dvojici speciálně vyšlechtěných psů, určených k záchraně osob vypadlých přes palubu svých plavidel. Toto plemeno je vzdáleně příbuzné s bernardýnem, který zasahuje při lavinových pohromách, přeučené však na sníh v kapalném stavu. Tímto se tedy akce BaC na VODĚ stává stoprocentně bezpečnou.

Na akci si vezměte věci potřebné na kempování. Každý má jiné nároky, proto je  nevypisuji. Například Jarda si vystačí s bagrem (polévková lžíce) a lahví rumu zatímco jiní berou kempinkové vybavení čítající desítky položek. Co se týká lodí, pádel, vest a barelů je vše objednáno. Jakékoliv dotazy mi můžete posílat na bacnavode@email.cz , nebo volat přímo vodní linku.

Nakonec dávám poslední možnost těm, kteří se nestihli přihlásit a určuji konečné datum pro závaznou přihlášku. Tím je poslední den v měsíci dubnu, přičemž v květnu vyvěsíme seznam duší.

Zároveň vyhlašuji hlasování, zda mám připravit celo-víkendovou hru „ Vetřelec „ a přikládám odkazy na stránky pro další informace.  

https://www.pujcovna-berounka.cz/, https://www.kempkobylka.cz/

Ti, kterých se to týká nezapomeňte se naučit :

 Háčkovo desatero :

Háček je na lodi v pořadí důležitosti na posledním místě, proto nikdy nemluví do řízení  lodi.

Háček v přítomnosti kormidelníků mluví jen je-li tázán.

Háček se chová uctivě ke svému kormidelníkovi, při provinění se omlouvá slovy: ,,Libějí vodpustit".

V dopravních prostředcích kormidelníkovi uvolňuje místo k sezení.

Při zakotvení se háček stará o všechno, nevybírá však místo k táboření... / ...zato vybírá vodu z lodi.

Při přistávání háček vyskočí a kormidelníkovi podrží loď. Ráno háček vstává první za účelem přípravy snídaně.

Chová se přitom tiše, v nutných případech budí kormidelníka něžným způsobem.

Háček se nevzdaluje od lodi ani z tábora.

V případě přetížení plave háček za lodí.

Háček může za vše nedobré, co se na lodi i v okolí (zejména kormidelníkovi) přihodí.

A tady jsou naši plavčíci:

autor: vodník Pavel

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno