Přebor ČOS jednotlivců – kategorie U13 a U15 – Plzeň 2. -3. listopadu 2013

05.11.2013 11:18

 

O prvním listopadovém víkendu se početná skupina mladých badmintonistů BaC Kladno zúčastnila otevřeného přeboru České obce sokolské v Plzni. Turnaj byl určen kategoriím U13 a U15 a z kladenských hráčů se ho zúčastnili: Kryštof Hartman, Vojta Dvořák, Michal Morávek, Honza Altera, Pavel Hrubec, Anežka Nováčková, Sonja Schořová, Adéla Srbová a Adéla Schořová. Přičteme-li k tomu ještě sourozence Janošovi z „detašovaného pracoviště“ Sokola Jílové, dostaneme možná nejpočetnější výpravu.

Celkem se turnaje zúčastnilo více než sto badmintonových nadšenců z celé České Republiky a naši hráči mezi nimi byli vidět i herně a ne jenom početně. Turnaj se hrál ve skupinách s následným postupem nejlepších dvou hráčů z každé skupiny do vyřazovacího pavouka a byl dvoudenní, což bylo pro některé hráče příjemným zpestřením. Ti, kteří dali přednost před měkoučkou postýlkou žíněnkám v sokolovně, si myslím užili spoustu legrace při společné večeři a následné noci.

Já jsem se pak pokoušel navázat přátelské vztahy se zástupci sokola Klimkovice, což se mi myslím povedlo. O zrak jsem nepřišel a hlava už mě také nebolí. Ale zpátky k turnaji. S potěšením mohu konstatovat, že všichni naši hráči postoupili ze svých skupin. Což je fajn, hlavně protože jsme na turnaji měli velice mladý kolektiv, který většinou startoval ve vyšších kategoriích, než kam patří. Co se týká medailových pozic, taková smršť to zase nebyla. Na třetím místě skončil Michal Morávek s Šimonem Mrázem ve čtyřhře U15, stejně jako Adéla Srbová s Petrou Janošovou. Třetí místo vybojoval i Kryštof Hartman ve dvouhře U15, mimochodem po vynikajících výkonech. Dvě stříbra přidaly Anežka Nováčková se Sonjou Schořovou ve čtyřhře U15 a Anežka Nováčková ve dvouhře U15. Na stupínek nejvyšší tentokrát nikdo nedosáhl, i když Anežka k němu měla hodně blízko. Na druhou stranu ale již v semifinále musela odvracet šest mečbolů.

Obecně bych dneska pochválil spíše kluky v naší sestavě. Kryštof podal parádní výkon, Vojta asi největší překvapení, Michal, Honza i Pavel statečně bojovali s hodně staršími soupeři. Radek sice postoupil, ale přes noc ho skosila nějaká viróza a do nedělních bojů již nemohl zasáhnout. V holkách už to žádná velká paráda nebyla. Adéle Sr., Sonje i Petře scházela nápaditost a trocha odvahy zahrát NĚCO jiného. S jejich stereotypní hrou se soupeřky dokázaly brzo vyrovnat a posléze je i přehrát. Ke vší smůle si Petra ještě zvrtla kotník. Situaci tak zachraňovala Anežka s Adélou Sch. Obě odehrály, kromě několika lehčích, dva hodně těžké, ale také hodně pohledné zápasy, ve kterých předváděly to nejlepší, co jsou v současné době schopny zahrát. Adélka sice v obou těsně klímkovickým holkám podlehla, ale jak pravili přihlížející pouze o pověstné poprsí německých běžkyň. Anežka jeden vyhrála (o odvrácených mečbolech již řeč byla) a ve druhém byla hodně blízko celkového vítězství, ale v koncovce třetího setu trochu zazmatkovala, čehož soupeřka beze zbytku využila. Ve čtyřhrách dívek bohužel na sebe holky narazily v semifinále a bylo vidět, že se dobře znají. Trnem v oku každého pozorovatele musela být stále stejná rozehra. Šťastnějšími byly tentokrát Anežka se Sonjou, ale protože rozehru nezměnily ani ve finále, na stupeň nejvyšší to nestačilo. Na závěr bych rád poděkoval všem hráčům i rodičům za výbornou reprezentaci našeho klubu. Na úplný závěr bych chtěl popřát brzké uzdravení Petře, Radkovi a v neposlední řadě i jejich spoluhráčce Kláře, která se pravděpodobně „rozbila“ podstatně hůře než oni.

 

Marek

 

p.s. Pro ty kteří jeli přespat domů, posílá Pája pozdrav z Plzně ....

 

 

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno