Přebor HZS ČR-3.Mistrovství ČHSF v badmintonu

11.04.2012 07:56
 

Během uplynulého víkendu 7.  – 8. dubna se uskutečnil v tělocvičně BaC Kladno přebor HZS ČR-3.Mistrovství  ČHSF v badmintonu. Akci zorganizoval Sportovní klub HZS hlavního města Prahy a Badminton club Kladno za podpory Generálního ředitelství HZS ČR a České hasičské sportovní federace. Na mistrovství bylo nominováno 40 hráčů a hráček z celé ČR.

V sobotu se hráči utkali v základních skupinách, kdy pouze nejlepších šestnáct hráčů a osm hráček postoupilo do nedělních vyřazovacích bojů. Obdobný systém platil i pro čtyřhry. V neděli se bylo opravdu na co koukat, protože o nervy drásající koncovky nebyla opravdu nouze. Hlavně mužská polovina účastníků předváděla atraktivní badminton, který se divákům musel líbit. Namátkou jmenujme  třeba obě třísetová semifinále dvojhry mužů. Zlatým hřebem pak bylo finále čtyřhry mužů, kdy vítězná dvojice nejprve odvrátila tři mečboly ve druhém setu, aby pak pro sebe zápas rozhodla 21:19 v setu třetím. Celé mistrovství ovládl, stejně jako loni, místní hráč Marek Schoř startující v barvách HZS Praha, který vyhrál dvouhru a se svým kolegou Quidem Hartmanem, rovněž z HZS Praha, i čtyřhru. Velmi zdárně mu sekundoval jeho parťák z týmu David Vilt, který vydřel ve dvojhře 2. a ve čtyřhře 4.místo. Nejlepší  ženskou účastnicí se stala pražská hráčka Bohumila Hašková, která se svojí  kolegyní Miladou Jislovou vyhrála čtyřhru a ve dvouhře  to dotáhla až na stříbrnou příčku. Souběžně se soutěží  jednotlivců probíhala i soutěž družstev, kdy celkové umístění  hráčů jednotlivých HZS v nedělním programu bylo převedeno na body. Tuto soutěž jasně vyhrálo družstvo HZS Praha. A ještě jedna věc, která stojí za zmínku, během celého dvoudenního klání se nikdo nezranil, což je při pořádání hasičské sportovní akce jev velmi řídký.

Celé mistrovství  se organizátorům povedlo zvládnout na profesionální úrovni, za což nutno poděkovat i sponzorům akce, firmám Yonex , DCT Czech s.r.o. a Sotx. Ukázalo také na masový rozvoj tohoto fyzicky náročného sportu v řadách sportovců HZS ČR. Během turnaje se představili hráči z Prahy, Brna, Ostravy, Hlučína, Nymburku, Ústí nad Labem, Pardubic, Hradce Králového, Chomutova, České Lípy a Českých Budějovic.  Velké poděkování patří také ředitelství HZS Středočeského kraje, které na tuto akci poskytlo své školící středisko.  O pořadateli  příštího ročníku bude rozhodnuto do konce června.

Pořadí na prvních místech:

Dvouhra:  1, Schoř Marek    HZS Praha

                   2, Vilt David     HZS Praha

                   3, Třos Milan        HZS Ostrava

                   1, Mejzlíková Jana        HZS České Budějovice

                   2, Hašková Bohumila       HZS Praha

                   3, Hradečná Veronika       HZS Brno

Čtyřhra:  1, Schoř  – Hartman    HZS Praha

                 2, Vašák  – Šimon         HZS Pardubice

                 3, Třos – Travinský       HZS Ostrava

                   1, Hašková – Jislová      HZS Praha

                 2, Hradečná  - Miškaříková      HZS Brno

                 3, Tomášková – Šmídová         HZS Hradec Králové         

Družstva:  1, HZS Praha                  110 bodů

                   2, HZS Brno                      40 bodů

                   3, HSZ Hradec Králové   32 bodů

Vítězné družstvo HZS Praha:

Hašková Bohumila, Jislová Milada, Jirkovská Lucie, Schoř Marek, Hartman Quido, Vilt                David, Stošek Pavel, Valenta Vít

DSC06666.JPG

 

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno