Přebor HZS ČR - 4.Mistrovství ČHSF v badmintonu

14.04.2013 22:17

 

Během uplynulého víkendu 13. – 14. dubna se uskutečnil v tělocvičně BaC Kladno přebor HZS ČR-4.Mistrovství  ČHSF v badmintonu. Akci spolupořádali HZS hlavního města Prahy, Sportovní klub HZS hlavního města Prahy a Badminton club Kladno, za podpory Generálního ředitelství HZS ČR a České hasičské sportovní federace. Na mistrovství bylo nominováno 55 hráčů a hráček z celé ČR.

V sobotu se hráči utkali v základních skupinách, kdy pouze nejlepších šestnáct hráčů a osm hráček postoupilo do nedělních finálových bojů. Obdobný systém platil i pro čtyřhry. V neděli se bylo opravdu na co koukat, protože o nervy drásající koncovky nebyla opravdu nouze. Hlavně mužská polovina účastníků předváděla atraktivní badminton, který se divákům musel líbit. Namátkou jmenujme třeba čtvrtfinálovou třísetovou bitvu mezi Filipem Kapolkou (Ostrava) a Davidem Viltem (Praha), nebo boj o třetí místo dvojhry mužů mezi Miloslavem Vašákem (Pardubice) a Liborem Opletalem (Hradec Králové). Zlatým hřebem pak bylo finále čtyřhry mužů, kdy vítězná dvojice nejprve odvrátila tři mečboly, aby pak pro sebe zápas rozhodla poměrem 25:23 ve třetím setu. Celé mistrovství ovládl, stejně jako v letech minulých, domácí hráč Marek Schoř startující v barvách HZS Praha, který vyhrál dvouhru a se svým kolegou Davidem Viltem, rovněž z HZS Praha, i čtyřhru. Velmi zdárně mu sekundovala jeho kolegyně z týmu Olga Krobová, která vydřela ve dvojhře žen výhru a ve čtyřhře žen 2. místo. Souběžně se soutěží jednotlivců probíhala i soutěž družstev, kdy celkové umístění hráčů jednotlivých HZS v nedělním programu bylo převedeno na body. Tuto soutěž jasně vyhrálo družstvo HZS Praha.

Celé mistrovství se organizátorům povedlo zvládnout na profesionální úrovni, za což nutno poděkovat i sponzorům akce, firmám František Kregl FK servis a Yonex ČR. Toto víkendové klání také ukázalo na masový rozvoj tohoto fyzicky náročného sportu v řadách sportovců HZS ČR. Během turnaje se představili hráči z Prahy, Brna, Ostravy, Hlučína, Nymburku, Blanska, Břeclavi, Pardubic, Hradce Králového, Chomutova, České Lípy a Českých Budějovic.  Velké poděkování patří také ředitelství HZS Středočeského kraje, které na tuto akci poskytlo své školicí středisko.  O pořadateli příštího ročníku bude rozhodnuto do konce června.

Pořadí na prvních místech:

Dvouhra:  1, Schoř Marek        HZS Praha

                   2, Kapolka Filip        HZS Ostrava

                   3, Vašák Miloslav      HZS Pardubice

                   1, Krobová  Olga       HZS Praha

                   2, Mejzlíková Jana         HZS České Budějovice

                   3, Hašková Bohumila       HZS Praha

Čtyřhra:  1, Schoř  – Vilt    HZS Praha

                 2, Vašák  – Víšek         HZS Pardubice

                 3, Malúš - Kapolka       HZS Ostrava

                   1,  Hradečná – Mejzlíková        HZS Brno/HZS České Budějovice 

                2, Krobová – Vlasatá      HZS Praha

                 3, Hašková – Jislová      HZS Praha

               

Družstva:  1, HZS Praha                  114 bodů

                   2, HZS Ostrava                 42 bodů

                   3, HSZ Pardubice             36 bodů

Vítězné družstvo HZS Praha:

Krobová Olga, Hašková Bohumila, Jislová Milada, Jirkovská Lucie, Kořínková Petra, Schoř Marek, Vilt David, Hartman Quido, Klášterka Jiří, Krob Pavel a Jícha Jiří.

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno