Předposlední kolo II.regionální ligy

24.02.2015 20:40

Tuto neděli se konalo předposlední kolo naší napínavé soutěže. Sraz jako vždy v 7:00 u benzínky AGIP. Na mně poněkud nezvykle, jsem zde byl 10 minut před sedmou, a tak jsem doufal, že parťáci dorazí. V 7:05 už jsem mírně nervózní – nikde nikdo a já stále sám. Po chvilce vidím přicházet Oldu, jsem tu správně, v závěsu jde Anežka, vyhlížím Věru .Věra nikde. A v tom jí zahlédneme, plná elánu, svižná chůze. Jsme  komplet ( Jarda,Filip a Marek jedou druhým autem ). 

Dorážíme do cíle a zároveň s námi přijíždějí chlapi. Tak teď, už jen zabojovat a vyhrát nejlépe vše. Protože, i přes nepříliš vydařený začátek soutěže, jde stále kladenskému celku o hodně – hraje se o možnost postupu do I.ligy.

Po všem, co k začátku turnaje družstev patří – kontrola stavu soupeřů, druhá Jardovo snídaně, svačina a překontrolování stavu soupeřů, jsme se pustili do prvního zápasu.

Přes síť na nás hleděli hráči a hráčky Meteoru Praha „C“. Jarda potvrdil roli favorita a přinesl první bod. Souběžně hraje Olda, pomalu nabírá zkušenosti a zjišťuje rozdílnost dospělého pojetí hry. Bohužel se mu nepodařil obrat druhého setu a z kurtu odchází šťastnější soupeř. Na řadě je Filip a jeho maratónská hra. Proti němu stojí za Kladno kdysi hrající Pípal a zároveň jde na řadu benjamínek družstva Anežka. Po přesvědčivém výkonu Anežka posílá Kladno do vedení 2:1.

Filip rozehrává druhý set a začínáme páry. Marek s Jardou neponechávají nic náhodě a navyšují na 3:1. Filip je u konce. Soupeř přežil a dal o dva body ve třetím setu víc, tak vyhrál. Stav 3:2 před námi 3 párové disciplíny a já se snažím z hlavy vymazat myšlenku remiza je taky dobrá. Na řadě je Věra s Anežkou a Vašek s Filipem. Holky nakonec vítězí s notnou dávkou štěstí o ony osudné dva body ve třetím setu, stav 4:2. Vašek s Filipem vítězí po slušném výkonu ( jen mně mrzí, že jsme nenatočili krátké video pro naši mladou generaci, jak se hraje na sítí- když to Filip řezal hlava nehlava). Je rozhodnuto 5:2, mix už je pouze formalita, a tak výsledek 6:2 nás nabuzuje proti Středočeským Benátkám.

Začínáme párama ( vítězná sestava se nemění), tak jde Vašek s Věrou a Jarda s Markem. Hoši jsou na vítězné vlně a přináší první bod. V mixu bojujeme zuby nehty, ale Jarda F. s Danou R. nám ve třetím setu ukazují svoji sílu a vítězí, je srovnáno 1:1. Dámská čtyřhra byla přehlídka zkušenosti a dravosti z obou stran, Sehranější vyhrávají a my vedeme 2:1. Druhý debl – hotová šachová partie, ve které vítězíme, je to 3:1 po párech a jdeme do dvouher. Anežka se nezalekla a vítězí ve dvou setech, Oldřich rozehrál svůj zápas, bohužel mu dnes štěstěna nakloněna nebyla, a tak v nastavení druhého setu se to projevilo. Nicméně vedeme 4:2 a před námi dosud v soutěži neporažený Jarda a maratónec Filip.

Jarda potvrzuje svou kvalitu a vítězí, je rozhodnuto 5:2, Filip stále na kurtu. Soupeř se nevzdává a koriguje výsledek na 5:3.

Gratulace Bečku, čest poraženým. Toto kolo ukázalo naši sílu. Pevně věřím, že za měsíc zpečetíme naše celoroční putování touto soutěží.

autor: Václav F.

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno