PŘÍBĚH DRAHÝCH KOVŮ

05.02.2013 10:44

Od pátku 1.2.2013 do neděle 3.2.2013 pořádal s pověřením Českého badmintonového svazu BK Baník Most MČR jednotlivců v badmintonu. Badminton Club Kladno zastupovali na této vrcholné akci v ČR Monika Erbenová, Jaroslav Holeček, Jan Jirásek a Dan Skrčený. Monika Erbenová nastupovala v turnaji společně s Danem Skrčeným do mixu. Bohužel se jim nepodařilo postoupit dál než do 2. kola a skončili na 9. místě. Jaroslav Holeček nastupoval do dvouhry mužů a čtyřhry mužů společně s Petrem Hohenbergerem (So České Budějovice). Ve dvouhře i ve čtyřhře mužů podal kladenský odchovanec bojovný výkon v prvních kolech, ale po boji podlehl ve dvouhře mužů 2:1 na sety Přemyslu Voráčovi a ve čtyřhře mužů podlehli 3. nasazené dvojici Michalu Netíkovi a Lukáši Kurzovi (TJ Astra ZM Praha) také 2:1 na sety. Největší ambice na získání medailového umístění bylo vkládáno do čtyřhry žen, ve které barvy BaC Kladno hájila Monika Erbenová s Martinou Vackovou (So Králův Dvůr). Monika Erbenová s Martinou Vackovou byly nasazeny jako pár č. 2 a v letošním roce jim byl i nakloněn los a otevírala se cesta k získání medaile. Sehraná extraligová dvojice kladenských žen prošla pavoukem soutěže bez jediného zaváhání až do finále. V té se střetli s velkými favoritkami turnaje a to Lucií Černou a několikanásobnou mistryní ČR Hanou Milisovou (obě SK Český Krumlov). Monika Erbenovou s Martinou Vackovou bojovaly statečně a ve druhém setu si vytvořili i setbol. Bohužel drobné chybičky v nastavení rozhodly o vítězství Hany Milisové s Lucií Černou. Pro Moniku Erbenovou společně s Martinou Vackovou se jednalo o první společnou medaili z té vrcholné badmintonové akce v ČR a to hned v podobě stříbrné medaile.

Dalšího úspěchu pro kladenský badminton dosáhli ve čtyřhře mužů Jan Jirásek s Danem Skrčeným. Dvojice se dala dohromady 14 před konáním MČR. Nejdříve si zajistili postup na tuto akci vítězstvím v Krajském přeboru Středočeského kraje. V prvním kole MČR porazili v koncovkách dvojici Vojtěch Šelong a Jakub Mazúr (TJ Orlová Lutyně). Ve čtvrtfinále narazili na 3. nasazený pár Michal Netík a Lukáš Kurz (TJ Astra ZM Praha). Soupeři kladenských hráčů Jana Jiráska s Danem Skrčeným neunesli tíhu okamžiku v zápase o postup do semifinále MČR a zajištění si medaile a prohráli 2:0 na sety. Tím se podařilo kladenským badmintonistům postoupit do semifinále MČR. Tam na ně čekali obhájci loňského prvenství Josef Rubáš a Jaroslav Sobota (USK Plzeň). Plzeňská dvojice již byla nad síly Jana Jiráska s Danem Skrčeným a ti jim podlehli 2:0 na sety.

Zisk stříbrné a bronzové medaile na tomto MČR jednotlivců řadí toto jako nejúspěšnější v historii klubu. Dalším důležitým utkáním pro kladenský badminton bude čtvrtfinále Extraligy smíšených družstev, kde soupeřem kladenského družstva bude So Dobruška. V dresech BaC Kladno se představí ještě další medailisté z letošního MČR a těmi jsou Marek Teller s Petrem Hoškem, kteří získali na MČR 2013 stříbrné medaile ve čtyřhře mužů.

Zde na fotce jsou 2 medailistky z letošního MČR, najdete je?

PS: je tokové přísloví, kdo chce medaili z MČR, tak musí vyhrát nejdříve Kladno Cup:)

PSII: co pak si ten OZZY asi fotil...:)

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno