PRVNÍ VELKÁ MEDAILE

10.03.2015 08:37

Od pátečního odpoledne 6.3. se ve slunečné Plzni konala VC Plzně a to GPA dospělých. Na tomto turnaji se postupně představila čtveřice kladenských hráčů. Pro nejmladší z účastníků Anežku Nováčkovou turnaj začal již páteční kvalifikací ve dvouhře. Dvouhra žen byla jediná disciplína, do které Anežka vložila své naděje a jak se později ukázalo, tak je vložila správně. Nejprve si v těžkém prvním kole poradila s Bertou Ausbergerovou a zaznamenala své první velké vítězství a jak se později ukázalo, nebylo to poslední. Spojení jak se později ukázalo, se ukazuje v tomto článku jako opodstatněné:).  Po úspěšně zvládnuté kvalifikaci, kterou se v letošním roce poprvé probojovala postoupila poprvé do hlavní soutěže. Následně prošla relativně lehkým prvním kolem a ve druhém kole jí čekal křest ohněm. Jak se později ukázalo, tak ocelovými nervy a bez bázně a hany porazila ¾ nasazenou Elišku Maixnerovou a jak se později ukázalo, nebyl to poslední vyhraný zápas. Ve čtvrtfinále se nezalekla další zkušené hráčky Petry Pilařové a vyhrála své první čtvrtfinále, kdy v těsných koncovkách zvítězila 21/19 a 21/19. Jednalo se o postup mezi nejlepší 4 hráčky v soutěži. Razantní stop ji v semifinále udělal jedna z nejlepších hráček ČR Hana Milisová a to porážkou 21/5 a 21/6. I přes tuto porážku patří velká gratulace Anežce za předvedený výkon, který si jistě přenese do dalších turnajů.

Starší generace se turnaje zúčastnila a největším úspěchem byl postup do čtvrtfinále Moniky Erbenové s Martinou Vackovou (So Králův Dvůr). Ve čtyřhrách mužů se pro tento turnaj rozdělila bronzová dvojice z MČR. Jan Jirásek s Jakubem Mazurem (TJ Slavoj 4. Těšín) ani Dan Skrčený s Markem Tellerem (So RadMetPraha) neprošli nástrahami 2.kol.

V tuto chvíli nás čeká příprava na barážové utkání o záchranu v Extralize smíšených družstev dospělých. Jinak pro vás připravujeme zajímavé pozvánky, které připravuje náš vrchní pozvánkovač Ladislav Leksa.

autor: Dan

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno