SEZÓNA DRUŽSTEVNÍKŮ ZAHÁJENA A NA JAK DLOUHO….

02.11.2021 14:19

Poslední říjnový víkend byla rozehrána dlouhodobá soutěž družstev dospělých, kde kladenský badminton hájí 2 družstva. Družstvo BaC Kladno „A“ startuje ve druhé domácí nejvyšší soutěži 1. liga skupina východ. Letošní ročník je plný změn, nad kterými je třeba se trochu pozastavit. Naše družstvo prošlo omlazovací kůrou a startují v něm 3 nové tváře. Odchovanec klubu Jan Altera, mladá naděje českého badmintonu Ondřej Běhounek z Chemičky Ústí n. L. a stálice okruhu, a přesto ještě mladá hráčka Jana Adámková z BK Hořovice. Toto jsou hlavní pozitiva a také naše snaha dát šanci nadějným hráčům hrát kvalitní zápasy. Novinkou soutěže je počítání zápasů na 3 vítězné sety do 11 bodů a také systém získání bodů za utkání. Nový systém na 3 vítězné sety ať jsme dělali co jsme dělali, tak nic smysluplného nepřinesl. Je těžké se na to připravit, když nikde jinde tento systém hrát nebudete, některé hráče systém dostane do varu pouze tím, že smysl postrádá. Další novinkou je počítání bodů za utkání, jsem rád, že máme IS, protože bez něj bych to nikdy nespočítal a těšil jsem se vlastně kolik bodů získáme. Po dlouhé době mohu říct, že IS je k něčemu dobrý, výsledky utkání se objevují průběžně a hned víte na čem jste. Kaňkou na kráse je forma zápisu utkání, bylo by dobré, aby výsledky byly vedle jmen hráčů a ne pod, protože pro neznalce je tento zápis dosti matoucí.

K samotným družstvům:

Náš „A“ tým se pomalu rozjíždí a sehrává a tomu odpovídá postavení po 1. kole, kde jsme brali 4 body za 1 výhru a 2 porážky, a tedy jsme na 5. místě. Hráči předvedli, na co mají a jsme rádi, že nové opory z hrad mladších členů dokázaly získat body pro tým.

Náš „B“ se skládá z omladiny doplněné kvalitním kořením. Letos startují ve 3. regionální lize a daří se jim vyhrávat utkání, a tedy je na nich vidět že do zápasů mají větší chuť. V tomto kole se podařilo získat 1 vítezství a utrpět 1 porážku, ale cíl postupu do horní skupiny je splněn a čekají je další zajímavá utkání ve snaze uspět v této dlouhodobé soutěži.

Všichni bychom byli rádi, kdybychom letošní sezónu dohráli, ale badmintonista míní a hlavní hygienik mění.

Poděkování patří NSA, městu Kladno a VICTORsport.cz

autor: život

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno