SOUSTŘEDĚNÍ 2020

07.09.2020 09:30

V letošním roce jsme si užili soustředění v novém formátu ubytování, novém venkovním hřišti a super počasí. Bohužel tlak na možnosti ubytování je ve sportovištích veliký a letos jsme si vytáhli černého Petra my a bydleli jsme v nejstarší budově v areálu s názvem Srub. Po prvním šoku, šamanském tanci vyhánějící duchy, provedení výzdoby formou smradlavých triček
a ponožek jsme si postupně zvykli a jen ráno se projevoval boj o WC. Mělo to své výhody – děti se naučily sprchovat v hale (na srubu byla jen umyvadla), a to bylo a je k jejich prospěchu.

Letos jsme měli rozšířené počty účastníků o přátele z francouzského města Bourbon Lancy
a ze spřáteleného klubu Chemička Ústí nad Labem a toto koření krásně dochutilo hlavní náplň soustředění. Hráči byli rozděleny na 2 výkonnostní skupiny a každý den jsme se točili dopoledne i odpoledne v hale a venku a večer jsme absolvovali ještě doplňkové zápasy.

Bylo vidět, že všichni už tuší, co je čeká, a tak jsme mohli trénovat v maximálním nasazení každý den 6-7h. Soustředění bylo zaměřeno na rychlost pohybu a kontrolu úderů. Zvládli jej všichni fajn a závěrečné hry jako byla chobotnička nebo twister (15min nahazování u sítě různou formou) také přijali za své a makali.

K vrcholným zážitkům patřil tradiční den volna, který jsme vyplnili cyklovýletem. Tentokrát jsme chtěli poznat něco nového a vyrazili jsme na tvrz Malčov. Můžeme doporučit, obzvláště po tom jídelním s názvem „scary movií“ co opět kuchař předváděl, bylo pro děti nejlepší na tvrzi to, že měli stánek s burgery, palačinkami a vším co tvarem barvou vůní připomínalo jídlo. A aby náš volný den byl opravdu tradiční, tak jsme opět strašlivě zmokli tak, že suchého nezbylo na nikom nic. Prostě tradice musí být dodržena, a tak jsem se tomu už jen smáli a když jsme přijeli na ubytování, kde skoro nekáplo, tak jsme vypadali, jak blázni křížení s vodníky.

Aby si děti občas orazili, tak jsme pro ně nachystali – lanové centrum (můžeme jen doporučit), všichni úžasný horolezci, koupání v rybníku na relax a hodně kvitované paddleboardy, to si užily maximálně.

Za mě odvedli svěřenci super práci, trenéři také zaslouží poděkování. Díky patří také městu Kladno a VICTORsport za perfektní trika z nové kolekce. A nesmím zapomenout na paní provozní z Areálu u starého rybníky, úžasná snaha vše zařídit, děkujeme. Zase za rok budeme na stejném místě a věřím, že i v hojnějším počtu.

autor: Dan

Foto ze soustředění - autor L.B., foto je po kliku na fotku

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno