Soustředění Zbraslavice 2012 part II.

30.08.2012 13:42

    Na letošním 10. ročníku badmintonového soustředění jsme se sešli od 16.8.2012 do 25.8.2012. Počasí jsme si jako každoročně naplánovali pěkné, které nám umožnilo trávit hodně času venku v přírodě-oblíbené lesní hry, v rybníce-oblíbené hry dětí s Jardou, beachvolejbal-letos nás nikdo nevyzval na souboj-asi nás předešla dobrá pověst. Užili jsme si cesty do haly, tréninky, povídání, nějaké ty slzy a smutnění, kopec srandy, hodně nanuků a nejvíce badmintonu. Letošní rok byl výjimečný tím, že se sešlo velké množství nováčků a pozitivní v tom, že zůstává i velká skupina původních účastníků, na kterých můžeme dál stavět kladenský badminton.

    V mojí skupině byli Jovča Skrčená, Terka Albrechtová, Mirka Řehořová, Verča Řehořová, Barča Toncarová, Sonja Schořová, Adélka Srbová, Anežka Nováčková, Honza Nováček, Láďa Leksa, Marek Caithaml a Olda Pokorný. Trenéři jsme na svěřence byli 4, Monika Erbenová, Václav Fridrich, Peťa Hohenberger a Dan Skrčený.

    V prvních polovině soustředění jsme se zaměřili na dvouhry a cvičení spojená s dvouhrami. Absolvovali jsme jich mnoho a při pohledu na herní projev, se nám postupně podařilo zapracovat nové herní prvky. Ve druhé polovině jsme se zaměřili na párové disciplíny. Základní myšlenkou byl útok a snaha o zakončení. Cvičení a jejich opakování přineslo postupné zlepšení a v závěru soustředění i velkou únavu.

    Z trenérského pohledu se soustředění vydařilo, přineslo zlepšení, uvědomění si dobrých i špatných návyků. Každý hráč obdržel informaci, na čem je třeba pracovat a soustředit se. Všichni hráči se snažili podat maximální výkon, ale někdy byl tento výkon na 10% jejich možností. Pro další ročníky jsem si přinesl řadu nových poznatků, které se budu přidávat do tréninků i během sezóny.

    Celkově hodnotím soustředění kladně, my jako trenéři máme mnoho podnětů pro zlepšení své práce a věřím, že společně se nám všem podaří naplnit předsezónní cíle.

    Všem spolupracovníkům děkuji za pomoc a věřím, že příští rok jí bude víceJ

Dan Skrčený

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno