Střípky ze soustředění V

17.09.2012 08:23

Chcete, aby vaše dítě umělo létat? Zapište ho do našeho oddílu badmintonu! Tak možná právě tento slogan se již brzy stane velkým tahákem pro nábor mladých talentovaných dětí. Na tuto myšlenku nás přivedlo jedno novoroční přání na stránkách Českého badmintonového svazu: „Ať vám to v Novém roce neskáče, ale létá!“ A proč vlastně ne? Bylo by to přece fajn, kdybychom nemuseli děti mučit nudným vyběháváním kurtu, ale otevřeli jim novou dimenzi pohybu.  Jak jsem se již zmínil dříve, pro náš trenérský tým slovo „nemožné“ neexistuje. Po prostudování veškeré dostupné literatury, jsme definitivně opustili variace na létajícího Čestmíra, protože naše znalosti v oboru botaniky jsou dosti povrchní. (za což se omlouváme) Hrubá síla v kombinaci s alkoholem ve stylu Hancocka již byla schůdnější, protože s tímto tréninkem již máme zkušenosti, ale nakonec vyhrál Superman. Nejdříve trochu dřiny na zemi, pak už akrobacie v menších výškách.

Po pár leteckých hodinách na kurtu si ti zdatnější již troufli i mimo zdi tělocvičny, kde byli konfrontováni s povětrnostními vlivy. Jak vyplývá ze zprávy Národního ústavu pro letectví a kosmonautiku, vznikne až 91% krizových situací při přistání. Abychom tomuto předešli, jedna z prvních dovedností, které se děti učily, bylo přistání na cíl. Ne každé přistání bylo měkké a přímo na terč, ale jak říkají letci: „Každé přistání po kterém odejdeš po svých je dobré!“ Nutno ke cti dětí dodat, že silný boční vítr dělal velké problémy i zkušeným instruktorkám létání.

Ale ani zvládnutá technika přistání není ještě zárukou, že ze sebe člověk neudělá občas blbce. Své by o tom mohl vyprávět Petr, když se pokusil zkušenosti ze soustředění přenést do praxe na prvním domácím turnaji v této sezoně. Možná přece jenom zůstaneme u toho nudného běhání…

Marek

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno