ŠVIHÁK LÁZEŇSKÝ II – GPC U17

15.03.2016 07:15

Druhou březnovou sobotu se náš zástupce Michal Morávek zúčastnil otevřeného před-velikonočního turnaje GPC kategorie U17 , který pořádal klub Goran Teplice.

Dali jsme této variantě přednost před otevřeným turnajem GPC U15 konaným v Ivančicích z důvodu, že sbírání zkušeností je před sbíráním případných cenných trofejí důležitější. Odehrát další těžké zápasy s deblovou parťačkou Kačkou Mikelovou a zkusit čtyřhru s Dominikem Hykyšem byly ty hlavní důvody pro cestu do nedalekého lázeňského města. Turnaje se zúčastnilo necelých  třicet  hráčů a hráček převážně ze severočeské a západočeské oblasti.

Začátek turnaje byl zahájen neobvykle již pár minut před devátou hodinou a již kolem jedenácté se hrálo finále smíšené čtyřhry. Michalovi se s Kačkou podařilo probojovat až do finále, kde po vyrovnaném zápase ( v prvním setu nedokázali proměnit dva setboly ) podlehli  páru Cach – Seifertová. V singlu po prvním kole, kde si poradil s J. Kozákem, narazil v semifinále na pozdějšího vítěze Jakuba  Cacha, který mu  v jednotlivcích vystavil  stopku do dalších bojů. Nakonec jsme se pustili do bojů v královské disciplíně mužská čtyřhra. Michal společně s teplickým Dominikem Hykyšem zkoušeli poprvé najít společnou badmintonovou řeč. Hned po prvním odehraném zahřívacím zápase však naši dvojici čekal těžký soupeř Cach – Macků (oba Baník Most). Jelikož naši kluci měli  za sebou na kurtech sotva pár společně odehraných minut, sehraný soupeř složený z kvalitních hráčů  vypadal v mých očích jako těžko překonatelná překážka.  Michalovi s Dominikem jsem nedával moc šancí a před zápasem kromě pár zásadních rad především zdůraznil, ať si zápas užijí.  Jak se nakonec ukázalo, nic není nemožné. Michal s Dominikem   na soupeře doslova vlítli a svoji rychlou hrou jej dokonale zaskočili. Po dvou vyrovnaných setech si v setu třetím dokonce dokázali vytvořit náskok 4:14 , který si i přes menší herní výpadek ke konci zápasu dokázali udržet a zvítězili 2:1 na sety. V dalším zápase jim už chybělo trochu štěstí a  po dobře odehraném  finále, ve kterém podlehli dvojici Šilhan-Marek si z Teplic odvezli zaslouženě stříbro.

Se ziskem dvou druhých míst v párových disciplínách ,bronzového  v singlu a nového parťáka Dominika Hykyše na debl jsme se už kolem čtvrté hodiny rozjeli domů.

 

Pavel a Míša

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno