ŠVIHÁK LÁZEŇSKÝ

04.10.2015 16:00

První říjnovou sobotu se hráči BaC Kladno rozjeli do různých světových stran na tři badmintonové turnaje odlišných věkových kategorií. Miki Myšák vyrazil na sever na otevřený turnaj GPC U15 – teplický Goran Cup. Na čtyřech kurtech místní základní školy se nakonec sešlo přes padesát hráčů a hráček z více než deseti badmintonových klubů. Miki startoval ve všech třech herních disciplínách a v párech se pokusil opakovat dobré výsledky z minulého týdne společně s Kačkou Mikelovou a Vojtou Bízkem z Prahy.

                Ve smíšené čtyřhře jsme po prvním hladce vyhraném  kole narazili na Ondru Šilhana z TJ Jiskra Nejdek. Tentokrát Ondra vyměnil partnerku a proti našemu páru Miki a Kaki nastoupil společně s Adélou Antošovou. Ondra rychle zapomněl na porážku z minulého týdne a lepším herním výkonem společně s Adélou přehráli naší dvojici 0:2 na sety. Tato výhra se nakonec  ukázala odrazovým můstkem k celkovému  prvnímu místu ve smíšené čtyřhře. Gratulujeme soupeři, ale jak se říká „ do třetice všeho……“  . V jednotlivcích se Miki hned v druhém hracím kole probojoval ke kvalitnímu soupeři Lukáši Mádlemu z BK TU Liberec. První set byl velmi vyrovnaný a prohrál jej až v samotném koncovce, kdy trochu badmintonového štěstí stálo na straně libereckého hráče. V druhém setu si Lukáš pohlídal náskok získaný na jeho začátku a vyřadil Míšu výhrou 2:0 ( 18,12 ) z dalších bojů. Přesto musím Míšu pochválit za kvalitně odehraný zápas , odehraný s nasazením a bojovností. Lukáše nakonec  v semifinále porazil pozdější vítěz Ondra Šilhan ve vyrovnaném zápase 2:0 na sety.  Tyto zdánlivě nelogické výsledky dělají sport, v tomto případě badminton, krásným a nepředvídatelným J.

                V mužské čtyhře Miki společně Vojtou Bízkem narazil znovu na Ondru Šilhana. Teď však Ondra spojil své síly s bráchou Matějem a bratři z Nejdku zatopili naší dvojici pěkně pod sítí. Po námi vyhraném prvním setu se bratři rozhodli nedat svoji kůži zadarmo a přehráli Míšu a Vojtu v koncovce 27:25. V setu třetím se obě strany rvali o každý bod a až náskok čtyř za sebou jdoucích vyhraných bodů na 19:15 pro naší dvojici pojistil výhru 2:1 na sety pro kluky. Ve čtvrtfinále jsme narazili na dobře hrající pár Marek Filip a Vojtěch Vajsejtl. Naši kluci neopakovali stejně kvalitní výkon z minulého týdne a hned v setu prvním nabídli soupeři pět setbolů. Ten však nabídku z jakéhosi záhadného důvodu nepřijal a nechal kluky dotáhnout výsledek na 20:20. Po dalších osmi infarktových výměnách nabídl soupeř výměnu míčku, čehož využil Miki – Rychlá Ruka a dorazil soupeře výsledkem 26:24 ! Druhý set Miki a Vojta neponechali nic náhodě a zvítězili 21:18. V semifinále už naše síly ani herní dovednosti nestačili na sehraný liberecký pár Lukáš Mádle a Jan Kubáček , kterým podlehli  (0:2) na sety. Každopádně máme bronz a hurá domů !

autor: Pavel Morávek

 

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno