U9 a U11 v Benátkách nad Jizerou

05.01.2014 12:15

Hned čtvrtý den nového roku se vypravili nejmladší hráči badmintonového oddílu BaC Kladno na otevřený turnaj kategorií U9 a U11 do Benátek nad Jizerou. Kladenské trio Adéla Schořová, Jan Altera a Pavel Hrubec odjíždělo na turnaj s nejvyššími ambicemi. Adéla zde startovala v pozici turnajové jedničky a Honza co by turnajová dvojka. Pavel sice útočil z hlouby startovní listiny, ale tento turnaj již dokázal v minulém roce vyhrát, stejně jako Adéla. Turnaj se hrál ve skupinách každý s každým s následným postupem dvou nejlepších z každé skupiny do vyřazovacího pavouka. Na první turnaj v roce 2014 se do Benátek sjelo padesát hráčů a hráček vesměs z pražských, středočeských, západočeských a severočeských klubů. Adéla a Honza své skupiny vyhráli a postoupili dále z prvního místa ve skupině. Pavel měl velice těžkou skupinu, ve které sice hned na úvod porazil turnajovou jedničku Radka Janošova, startujícího v barvách Sokola Jílové ale celou letošní sezonu trénujícího na Kladně, přesto do pavouka postoupil až z druhého místa. Adéla celkem bez větších problémů postoupila až do finále, kde po vyrovnaném zápase dokázala udolat až v koncovce třetího setu Emu Staňkovou (Sokol Radotín Meteor).

Pavel se v semifinále potkal s Honzou a bylo jasné, že do finále se podívá jenom jeden z nich. Šťastnějším byl tentokrát Pavel, který si následně poradil i ve finále s Tomášem Paterou (Sokol Radotín Meteor). Honza uspěl alespoň v zápase o třetí místo.

Turnajové prvenství tak, stejně jako v roce minulém, vybojovali Pavel a Adéla. Zdá se, že na druhou půlku stávající sezony jsou hráči BaC Kladno dobře připraveni, k čemuž jim jistě dopomohlo i soustředění, které absolvovali běhen Vánočních prázdnin. 

   

 

Marek

 

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno