Vodácké novinky

01.05.2013 19:45

Vodácké novinky

Máme tady květen a akce BaC na vodě se nám blíží mílovými kroky. V uplynulých dnech se nám trochu rozrostly řady účastníků této mimořádné akce, ale přesto se na palubě Titaniku nachází stále několik volných míst. Nedávno jsem se dozvěděl, že jedním z důvodů by mohla býti malá informovanost široké veřejnosti ze strany mé maličkosti ! Proto jsem se rozhodl tuto skutečnost napravit a vyložit karty, aby bylo mezi námi jasno.

       Skupina badmintonistů – vodáků vyrazí dne 21.6. v odpoledních hodinách směr Berounka, přesněji do vodáckého tábořiště Ahoj ve Skryjích. Zde bude pod taktovkou zkušených zálesáků a táborníků zbudován základní tábor, který se stane výchozím pro celou akci. Zde budeme pít, jíst, spát, sušit promočené věci, pořádat celotáborové hry, koupat se , dělat ohně ( pokud Dan sežene dřevo )  a vše ostatní co správný vodák na pevné zemi dělá. Samotné sjíždění řeky je naplánované na sobotu a nedělní dopoledne. V sobotu v pět hodin ráno vyrazíme pěšky asi 50 kilometrů proti proudu řeky a zkusíme se prokousat dravým proudem, nesjízdnými jezy a divokými peřejemi zpátky do…………… , ne nelekejte se!!   Opravdu vyrazíme proti proudu řeky, ale čeká nás na vypůjčených plastových kánoích pouhých 10 – 15 kilometrů klidné jízdy zpátky do Skryjí. Po cestě naučíme vodáky začátečníky správné držení pádla, pozor liší se od držení rakety,  nastupování a vystupování do a z lodi suchou nohou a další základní věci, které se vám budou na vodě hodit. Stavíme se na Zvíkovci na oběd a když nám bude přát počasí, tak se i vykoupeme. Odpoledne už budeme zpátky v základním táboře, kde nám může kdokoliv , kdo se bojí vody připravit  pravý vodácký guláš. Jak jste správně pochopili, Titaniku se může zúčastnit i zapřísáhlý nevodák. Pak už jen následují odpolední hry, večerní táborák, noční bojovka……a spousta jiné zábavy. V neděli, až se dorůžova vyspinkáme na mechové postýlce nás  čeká posledních pár kilometrů po vodě do Roztok u Křivoklátu, kde cesta Titaniku ,na louce před hospodou „U Jezu „ končí. Po cestě se můžeme stavit ve vyhlášené hospůdce „ U Rozvědčíka „ , nebo vykoupat ve Višňové.

       Myslím tedy, že tímto je program všem znám a teď ještě přibližný jídelníček a seznam věcí , které budete nezbytně potřebovat. Co se jídla týče, platí heslo čím více, tím lépe. Ale k věci: V základním táboře sice hospoda je, ale její jídelní lístek končí i začíná tradičními utopenci. Proto v pátek budeme grilovat a v sobotu opékat, jinými slovy každý účastník akce potřebuje půlkilový steak a věnec vuřtů, neboť v přírodě je hlad a nesmíme ani zapomenout na desátek pro vodníka Česílka. Jinak můžou upéci maminky a babičky různé dobroty, které použijeme k zasycení hladových žaludků u snídaně. Z materiální stránky budete s sebou potřebovat stan, spacák , karimatku, baterku nebo čelovku, dostatek oblečení a dobrou náladu.

       Doufám tedy, že můj článek poskytl dostatek informací pro stále ještě nerozhodnuté suchozemské krysy a zbytek palubních lístků zmizí rychleji než pára nad hrncem. Neváhejte tedy ,závazné přihlášky a případné dotazy posílejte na bacnavode@email.cz .

Váš vodník Česílko

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno