VÝLET NA ZÁPAD

14.05.2013 12:52

V sobotu 11.5.2013 jsme vyrazili na 22. Ročník Thun Cupu. Výprava čítala celkem 5 členů – Hanču Hončíkovou, Jovanku Skrčenou, Jardu Holečka, Vencu Fridricha a Dana Skrčeného. Výprava začala úspěšným sebráním všech členů na jejich stanovištích a Vencovým prohlášením, že každá správná ženská musí za den říct 12 tis slov a on to zvládne také. Cestu tam jsme si zkrášlili nákupem, kdy se nám ztratil Jarda, ale protože hrál se mnou debla, tak jsme na něj počkali, až se k nám vrátil se svým bochníkem chleba. Turnaj byl zahájen mixem, do kterého jsme vstoupili všichni. První kolo jsem bohužel přečkal jen já s Martinou Vackovou. Soupeři se nám cestou do finále, vždy kolo před námi správně unavili 3 setovými zápasy a tak ve finále jsme byli celkem čerstvíJ. Proti nám nastoupila dvojice z USK Plzeň Nikče Fridrichová s Přemkem Voráčem. Zápas byl fajn a když jsme přišli na to, kde mám stát a použili jsme naší oblíbenou taktiku s Marťou, tak jsme jednoznačně zvítězili 2:1 na sety (21:19 ve třetím setu;)).

Do dvouher jsme zasáhli všichni krom Václava, který tou dobou – poledne, již dávno vyčerpal svojí denní slovní zásobu a šel nad plán. Holky bohužel neprošly přes těžké soupeřky, ale byl na nich vidět bojovný výkon. My s Jardou jsme společně prošli do semifinále a tam začal náš vzájemný velký boj. No přesně řečeno, můj boj s únavou. Jarda zvítězil a vrhnul se na svého posledního soupeře Přemka Voráče. Byl to krásný zápas, Jardu jsem takto viděl naposledy hrát loni v září. Bohužel mu nevyšla koncovka a ve 3 setu prohrál 21:19.

Ve čtyřhrách žen vyhrály Jovanka s Hančou první kolo a ve čtvrtfinále se nesrovnaly se stylem soupeřek a prohrály.

Čtyřhra mužů svedla cesta až ve finále proti sobě mě s Jardou proti Vencovi se Zděnkem Gondou. Pro Vencu se Zděnkem to byl první vzájemný turnaj a hráli dobře. Museli jsme proti nim vytáhnout svoji oblíbenou zbraň – klacky a prasátky (badmintonisté vědí). Po dramatické a pozitivně nabytém utkání jsme se radovali s Jardou z celkového vítězství.

Cestou zpět jsem byl rád, že Václav je muž a po vyčerpání 12tis slov za dopoledne mluví dál a cestou k domovu jsem neusnul.

Poděkování patří také organizátorům turnaje, kteří opět připravili super turnaj, díky Stando.

FOTOGALERIE: https://badmintonkladno.rajce.idnes.cz/Nejdek2013/

autor: Dan

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno