VÝSLEDKOVÝ SPECIÁL Z MĚSÍCE PRVNÍHO PO KONCI SVĚTA

23.01.2013 13:22

Druhý víkend v měsíci po skončení světa se početná výprava Kladenských hráčů vydala do Slezského Českého Těšína dobývat slávu, čest, body, finanční odměny, vítězství v nekonečné hře prší a zajištění si postupu na Mistrovství ČR jednotlivců 2013. Nelépe si v hlavní náplni vedla Monika Erbenová s Martinou Vackovou, které sice neobhájily loňské vítězství ve čtyřhře žen, ale skončily na 3. místě. S ohledem na skutečnost, že holky bojovaly spíše sami se sebou, je toto umístění krásné a každé umístění na stupních vítězů je perfektní. Další  dobrý výsledek se mohl zrodit v mixu, kde se dvojici Monice Erbenové a Danovi Skrčenému podařilo projít do čtvrtfinále. Zde narazili na své oblíbené soupeře Janu Nejedlovou a Jana Slatinského, kteří jim po dobrém výkonu vystavili stop a kladenská dvojice prohrála 2:1 na sety. Pozitivní na tomto nezdaru je to, že lepší takto prohrát na turnaji GP A než na Mistrovství ČR:).

Další víkend v měsíci po konci světa se uskutečnily dva Krajské přebory jednotlivců. Nejprve v sobotu 19.1.2013 se v hale BK Benátek nad Jizerou konal KP jednotlivců dospělých.  Účast hráčů Středních Čech byla velice tristní v počtu 14můžů a 3 žen. Přes tento malý počet účastníků se našim hráčům podařilo vybojovat titul Krajského přeborníka ve čtyřhře mužů Dan Skrčený a Jan Jirásek. Jan Jirásek získal společně s Hankou Hončíkovou stříbrné medaile v mixu. Stejné hodnoty kovu získal ve dvouhře mužů Jaroslav Holeček. Na bronzové medaile jsme dosáhli ještě ve dvouhře mužů a to zásluhou Filipa Týce. Filip Týc si vybojoval ještě jednu bronzovou medaili a to s Jiřím Konupkou ve čtyřhře mužů. Poslední bronzovou medaili získala pro BaC Kladno Hana Hočíková ve dvouhře žen.

V neděli 20.1.2013 jsme byli pořadateli Krajského přeboru jednotlivců kategorie U19. Na turnaji se potkali hráči a hráčky ze soboty. V některých případech došlo ke změně rolí a z hráčů se stali pořadatelé a trenéři. Ve dvouhrách dívek skončily naše naděje na 2. místě Jovana Skrčená a 3.místě Anežka Nováčková. V mixu skončili na 3. místě Jovana Skrčená s Oldou Pokorným, když v zápase o 3. místo porazili další Kladenský pár Michal Morávek s Anežkou Nováčkovou. Finále čtyřhry žen bylo asi nejzajímavějším zápasem, kdy Jovana s Anežkou hrály na 3 sety proti Lucce Krejčové s Adélou Zuzákovou. Kladenské holky bojovaly a bylo vidět zlepšení a kousíček štěstí chyběl k vítězství. Naše holky prohrály 2:1 na sety.

Závěrem chci říct, že by bylo dobré, aby ostatní kluby ve Středočeském kraji začaly pracovat na zvýšení počtu účastníků krajských turnajů a za rok se budeme těšit na Kladně při dalším pokračování seriálů Krajský přebor jednotlivců.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY KP U19:KP U19 KLadno 20.1.2013.xls (107,5 kB)

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY DOSPĚLÝCH:KP Dospeli Benatky 19.1.2013.xls (107 kB)

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno