Závěrečná zpráva z II. soustředění talentované mládeže

01.01.2014 15:39

29. a 30. prosince 2013 se v hale BaC Kladno uskutečnilo druhé víkendové soustředění vybraných  hráčů  zařazených do sledované mládeže Středočeského badmintonového svazu o. s.. V kategorii mladších žáků se akce zúčastnili tito hráči: za BaC Kladno: Adéla Schořová, Pavel Hrubec, Jan Altera, Vojtěch Volf, za Sokol Jílové: Radek Janošov, za Sokol Nový Knín: Adéla Brejchová, za BK 93 Hořovice: Magdalena Komínková. Vzhledem k několika odřeknutím účasti nominovaných  hráčů z důvodu nemoci byla skupina dodatečně doplněna o další čtyři hráče BaC Kladno (Lukáš Bystřičan, Daniel Svoboda, Tereza Střesková a Adéla Hnízdilová). Trenérsky soustředění zajišťoval Marek Schoř . Hráči byli ubytování přímo v hale, kde jim byla i zajištěna domácí strava, takže se účastníci nemuseli zdržovat zbytečnými přesuny do restaurací či hotelů a mohli se plně věnovat tréninku.

Soustředění bylo rozděleno do dvou dní, kdy v sobotu absolvovali hráči tři a v neděli dvě dvouhodinové tréninkové jednotky. Celé soustředění bylo zaměřeno na zlepšení pohybu po kurtu a techniku úderů s důrazem na práci s raketou v přední části kurtu.

Celá skupina pracovala velmi dobře. V mimotréninkových aktivitách se podařilo navodit dobrou týmovou atmosféru, kterou si hráči přenesli následně i na kurty. Vzhledem ke zkušenostem s touto věkovou kategorií z minulého soustředění, byly jednotlivé tréninkové jednotky hojně prokládány množstvím soutěží a her, což zajistilo maximální možnou pozornost hráčů i v samotném konci tréninkové jednotky. Stejně jako při minulém soustředění i teď byly do tréninkových jednotek občas vloženy kratičké testy k ověření fyzické kondice. Zde bohužel stále přetrvávají větší rozdíly mezi jednotlivými hráči. Největší nedostatky u této tréninkové skupiny stále vidím ve výbušnosti a absolutní rychlosti, na což by se měli zaměřit všichni v trénincích ve svých mateřských klubech.

Závěrem bych rád konstatoval, že během soustředění se nikdo nezranil, podařilo se navázat na první soustředění talentované mládeže, výrazně se zlepšila pozornost hráčů a doufám, že všichni účastníci alespoň nějaké poznatky a nově nabyté dovednosti dokážou promítnout do svého herního projevu. Hodně zdraví a sportovních úspěchů nejen v roce 2014 přeje

Marek Schoř

Kladno 1.1.2014

 

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno