ZHODNOCENÍ SEZÓNY II.

21.07.2015 10:04

Vzhledem k věkové kategorii dětí, které se naše tréninková skupina věnuje, jsme stejně jako v letech minulých, kladli důraz na rozvoj pohybových schopností, motoriky a koordinace pohybů našich svěřenců. Pomocí her a soutěží jsme se snažili v nich navíc vzbudit i zdravou soutěživost a schopnost práce v týmu. Toto bylo náplní zhruba první poloviny tréninkové jednotky, při které pracovali všichni členové naší tréninkové skupiny společně. Ve druhé půlce tréninkové jednotky, ve které jsme se již věnovali nácviku a prohlubování badmintonových dovedností, byla tréninková skupina rozdělena do dvou, v některých případech i do více, menších skupin dle individuálních badmintonových schopností hráčů a hráček. V těchto menších skupinkách se pak hráči a hráčky věnovali převážně tréninku pohybu po kurtu a úderům úměrných jejich stávající výkonnosti.

Hráčům Alterovi, Schořové a Volfovi se podařilo několikrát si vybojovat právo startu na celostátních turnajích nejvyšší kategorie A, navíc Schořová s Alterou se zúčastnili i MČR kategorie U13 v Orlové Lutyni. Hráčka Schořová se v říjnu zúčastnila mezinárodního turnaje v dánské Fredericii, kde se jí povedlo se spoluhráčkou z Plzně vyhrát čtyřhru dívek U13-A a ve dvouhře dívek U13-A obsadila 5. místo. Hráči Bystřičan, Suchánková a Hnízdilová se účastnili turnajů kategorie U13-C. V současné době figurují ve dvouhře dívek U13 Adéla Schořová na 14. místě, Martina Suchánková na 119. místě a Adéla Hnízdilová na 186. místě. Ve dvouhře chlapců U13 je momentálně Pavel Hrubec na 32. místě, Jan Altera na 35. místě, Vojta Volf na 46. místě a Lukáš Bystřičan na 238. místě celostátního žebříčku. Hráči Jindra, Srbová a Šímová se zúčastnili turnajů kategorie U9, U10 a U11, kde zejména děvčatům se vedlo velmi dobře. Vendulka Srbová dokázala zvítězit v seriálu turnajů Kladno Junior Cup, který náš oddíl pořádal. Naše družstvo kategorie U11 ve složení Pavel Hrubec, Jan Altera, Adéla Hnízdilová a Magda Tyrmerová dokázalo zvítězit v přeboru družstev Středočeského kraje a Prahy. Naše družstvo U13, jehož členy byli i Jan Altera, Pavel Hrubec, Adéla Schořová, Martina Suchánková a Vojta Volf vybojovalo v přeboru družstev Středočeského kraje a Prahy výborné druhé místo. V listopadu naši hráči Altera, Hrubec a Bystřičan reprezentovali Středočeský kraj na celostátním turnaji regionálních výběrů U11 Czech Talent 2014, kde obsadili Altera 3. a Hrubec 4. místo v soutěži jednotlivců, v soutěži družstev pak výběr Středočeského kraje obsadil 4. místo.  V květnu reprezentovali hráči Schořová, Hrubec a Volf Středočeský kraj na turnaji regionálních výběrů U13 v Českém Krumlově, kde pro svůj tým pomohli vybojovat 6. místo.

autor: Marek

 

Víte jak populární sport hrajete: https://info.sportcentral.cz/blog/statistiky-a-analyza-oblibenosti-badmintonu-v-ceske-republice/.

 

Zpět

Vyhledávání

© BaC Kladno 2012

Vytvořeno editory BaC Kladno